Продукти:
- 500 г телешка кайма
- 500 г доматен сок
- 2 картофа, обелени и нарязани
- 2 моркова, нарязани
- 1 глава лук, ситно нарязан
- 300 г грах от консерва, отцеден
- 200 г царевица от консерва, отцедена
- 1 супена лъжица пресен настърган джинджифил
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
В дълбока тенджера с малко мазнина задушете телешката кайма с постоянно разбъркване, докато покафенее и започне да се разделя. Отцедете отделената мазнина. Добавете доматения сок. Разбъркайте за 1-2 минути. След това добавете картофите, морковите и лука. Накрая прибавете граха и царевицата. Разбъркайте добре.
Намалете котлона на слаб огън, покрийте с капак и оставете да къкри за поне един час. Овкусете със сол и пипер. Разбърквайте от време на време. Сервирайте супата гореща.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
9
Мазния готвач
преди 7 месецаТова е някаква измислена версия на chilli con carne.
8
Itso
преди 7 месецаМяза на сос за спагети карбонара
7
Анонимен
преди 7 месецаЩе стане по- добре, ако от каймата се оформят топчета - супа с топчета от телешка кайма подходяща за хора с анемия.