Снимка: Istock

Продукти:

  • 500 г телешка кайма
  • 500 г доматен сок
  • 2 картофа, обелени и нарязани
  • 2 моркова, нарязани
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • 300 г грах от консерва, отцеден
  • 200 г царевица от консерва, отцедена
  • 1 супена лъжица пресен настърган джинджифил
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

В дълбока тенджера с малко мазнина задушете телешката кайма с постоянно разбъркване, докато покафенее и започне да се разделя. Отцедете отделената мазнина. Добавете доматения сок. Разбъркайте за 1-2 минути. След това добавете картофите, морковите и лука. Накрая прибавете граха и царевицата. Разбъркайте добре.

Намалете котлона на слаб огън, покрийте с капак и оставете да къкри за поне един час. Овкусете със сол и пипер. Разбърквайте от време на време. Сервирайте супата гореща.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase