Снимка: Istock

Продукти:

  • 5 средно големи домата
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 люта чушка
  • 1 червена печена чушка
  • 1 зелена печена чушка
  • ½ връзка магданоз
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 2 супени лъжици меласа от нар
  • 3 супени лъжици зехтин
  • сол на вкус
  • червен пипер люспи – на вкус
  • 1 чаена лъжичка сумак
  • смлени орехи за поръсване – по желание и на вкус

Приготвяне:

Доматите се обелват и нарязват на едро, заедно с лука и чесъна. Премахнете семките на печените (люспите също) и на лютата чушки. Тези зеленчуци заедно с магданоза се слагат в блендер или кухненски робот. Всичко се смила на ситно. Разядката не бива да е като пюре, а да е на много ситни парченца, за да се усещат хубаво съставките. Прехвърлете сместа в голяма купа. Следва да добавите лимоновия сок, доматеното пюре, меласата от нар, зехтина и подправките. Разбъркайте добре и сервирайте.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase