Снимка БГНЕС

Чарлз III и Камила се забавляват във Франция. Кралската двойка игра пинг-понг, направи разходка из лозе в Бордо и посети пазар за цветя в Париж. Двамата са на специално държавно посещение, което на моменти изглежда изключително кралско, а на моменти - поразително обикновено, съобщава АП, цитирана от БТА.

Първото пътуване на Чарлз до Франция в качеството му на монарх бе много помпозно, а червени килими бяха опъвани всеки ден. Тостове с шампанско в двореца Версай. Овации в Сената на Франция. Деца с реверанси, развяващи британски знамена. По време на визитата, чиято основна тема беше загрижеността на кралят за изменението на климата, имаше и много атмосферни предизвикателства.

Силен вятър развяваше вечерните рокли, когато гостите пристигаха за държавната вечеря във Версай, чиито домакини бяха френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит. Дъжд заля доброжелателите, които се надяваха да зърнат кралските особи, посещаващи работническия квартал Сен Дени, возещи се на трамвай по улиците на Бордо и възхищаващи се на флората на пазара за цветя "Кралица Елизабет" в Париж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase