Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 чаши пилешки или зеленчуков бульон, по възможност домашно направен
  • 1 чаша суха киноа
  • 420 г консерва нахут, отцеден и изплакнат
  • 1 краставица, нарязана на кубчета
  • 1/2 малка глава червен лук, наситнен
  • няколко стръка пресен магданоз, нарязан на ситно
  • няколко листа мента
  • 1/2 чаша печени осолени шамфъстъци, нарязани
  • 100 г натрошено сирене фета
  • сол и черен пипер на вкус
  • За дресинга:
  • 1/2 ч.ч. пресен лимонов сок
  • 1/2 ч.ч. зехтин екстра върджин
  • 1 супена лъжица мед
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

В тенджера на котлона сложете бульона. Когато заври може да добавите киноата и да намалите огъня. Варете около 15 минути. Киноата трябва да абсорбира бульона, но и да се сготви добре. След това може да я сложите в купа, за да изстине. Когато е охладена може да добавите останалите съставки за салатата. Съставките за дресинга се комбинират добре в купичка или бурканче, след което може да овкусите салатата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase