Снимка: Istock

Продукти:

  • 4 супени лъжици масло
  • 2 супена лъжица зехтин
  • 500 г пресни гъби печурки или други по ваш избор
  • 2 стрити скилидки чесън
  • 1 чаша течна сметана за готвене
  • 1/3 чаша настърган пармезан
  • 100 г натурално крема сирене
  • сол, черен пипер на вкус
  • щипка сушен босилек
  • щипка сушен розмарин
  • щипка сушен риган
  • щипка сушена мащерка

Приготвяне:

Гъбите се почистват и нарязват на по-едри парченца. В добре загрят тиган сложете зехтина и маслото. Добавете към тях нарязаните гъби и чесъна. Бъркайте от време на време. Когато гъбите поомекнат може да им добавите сметаната, пармезана, крема сиренето и подправките. Сосът трябва да се сгъсти и тогава може да сервирате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase