Снимка: Lap.bg

Българският национален отбор по футбол отново загуби от Черна гора в квалификациите за Евро 2024 и така продължава със слабото си представяне.

Момчетата на Младен Кръстаич изпуснаха дузпа, пропиляна от Кирил Десподов, и загубиха с 1:2, въпреки че играха повече от 30 минути с човек повече.

На стадион "Под Горицом" през първото полувреме мачът беше равностоен, без голови положения, но в самия край домакините натиснаха. И след няколко пропуска и неуважени претенции за дузпа, дойде първата минута на добавеното време, в която Стефан Савич откри резултата след корнер.

След почивката срещата продължи да бъде равностойна и в 59-ата минута Игор Вуячич спъна Спас Делев в наказателното поле. Главният съдия Ханс Осмерс от Германия моментално посочи бялата точка и изгони защитника на Рубин Казан с втори жълт картон.

Зад топката застана Кирил Десподов, който избра малка засилка и стреля към долния ляв ъгъл, но бившият вратар на Левски Милан Миятович с чудесна намеса спаси.

В 79-ата минута "лъвовете" все пак изравниха чрез Преслав Боруков, но дълбко в добавеното време Стеван Йоветич с глава донесе успеха за домакините.

В класирането България е на дъното с 2 точки. Черногорците събраха 8 пункта и се изкачиха до 2-то място, но с мач повече от Сърбия.

През тази календарна година "Лъвовете" са още без победа – 3 ремита и 3 загуби,  и нямаме успех в последните 7 двубоя. За последно България спечели на 16 ноември в контролата срещу Кипър – 2:0 като гост.

Следващата ни среща е на 14 октомври, когато приемаме Литва.

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase