Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 големи узрели банан
  • 1 чаша натурално фъстъчено масло без захар и сол
  • 1/3 чаша мед или кленов сироп
  • 2 яйца
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1/2 чаша нарязан черен шоколад

Приготвяне:

Бананите се обелват и намачкват на пюре в дълбока купа. Към тях се добавят фъстъченото масло и яйцата. Хубаво разбъркайте с помощта на шпатула. След това се слагат меда, бакпулвера и нарязания шоколад. Отново всичко се разбърква добре. Тестото се пресипва в подходяща форма за кекс, в която сте поставили хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-50 минути. След като изстине, може да сервирате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase