Снимка Фейсбук
fallback

Холивудската звезда Силвестър Сталоун и брат му Франк станаха почетни граждани на Джоя дел Коле,общината до Бари, от която произлиза родът на баща им. Това се случи на официална церемония на централния площад в градчето от неговия кмет Джовани Мастранджело, пише "24 часа". Двамата братя са на визита по местата, където е живяло семейството на баща им преди да замине за Америка. Франк Сталоун също е актьор, музикант и автор на песни.

„Толкова съм горд, че съм част от едни толкова хубави и силни хора. Преди 100 години дядо ми е оставил този град и ключа на бръснарския си салон. След това е имал смелостта да се отправи на дълго пътуване. Благодарение на това пътуване аз съм тук днес с моето семейство. Или както би казал Роки: Обичам ви! Продължавайте да се борите!”, извика пред събралите се местни жители Сталоун. Той отседна в луксозния курорт „Борго Еняция” заедно със съпругата си и трите си дъщери.

На церемонията в Пулия присъстваха губернаторът Микеле Емилиано, както и шефовете на филмовата комисия на региона.

„Присъствието на Силвестър Сталоун в Джоя дел Коле, родно място на баща му, предизвиква вълнение за всички жители на градчето и на Пулия. Изследването на загубеното време е винаги едно от най-интересните и емоционални неща от живота на всеки от нас”, каза Емилиано.

„Джоя дел Коле е родният град на майка ми, затова аз, Силвестър Сталоун (на италиански – Сталоне), дължа раждането си на този прекрасен град”,каза холивудската звезда. Кметът Мастранджело похвали двамата братя, че въпреки достигането на успех в кариерата си, никога не са се отричали от произхода си от Джоя дел Коле. „Тази здрава връзка е повод за гордост на цяла Пулия и за всички емигранти, които през 30-те години на миналия век са оставили страната ни в търсене на по-добър късмет.Те са положителен пример като хора, които са постигнали слава и успех, тръгвайки от нулата”.

Първият от рода на актьора – Силвестро Сталоне е селянин, роден през 1742 г. в Пало дел Коле. Фамилното име се предава от баща на син за шест поколения до 1946 г., когато в Ню Йорк се ражда Силвестър във вече американското семейство на италиански емигранти.

Прадядото на актьора – дърводелецът Доменико, се мести от Пало в Джоя дел Коле и едва 8-годишен губи родителите си заради епидемия от холера. Дядото на звездата е бръснар, както и баща му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 месеца

Старостта не порок, не се излагайте, скоро и вие ще се гледате в огледалото и ще викате кога мина тва време и ако някой ви каже скрии се бе старец няма да ви е приятно, така, че имайте малко уважение, особено към такива велики артисти

11

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 8 - Майка му наистина ли е от Одеса? Рускиня, украинка или някаква друга?

10

Анонимен

преди 8 месеца

За какво да се борят? Не става ясно!

fallback