Снимка: БГНЕС

Общ преглед

"Мачът на надеждата" на националния стадион "Васил Левски" предложи незабравими емоции, пишат от Gol.bg

Грандиозното събитие, организирано от Стилиян Петров с цел събиране на дарения за онкоболните, събра около 25 00 души на най-големия ни стадион.

Те видяха на живо плеяда световни футболни звезди, начело с носителя на Златната топка Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Неманя Видич, Рой Кийн и европейски и световни шампиони с техните страни.

Стенли поигра и за двата отбора, а в 85-ата минута напусна терена под звуците на легендарната песен Youl never walk alone, която е химн и на Селтик, където рекордьорът по мачове за националния ни отбор се превърна в истинска звезда.

При смяната си, Стилиян Петров не сдържа сълзите си от страхотните емоции и всички участници го поздравиха един по един.

Колкото до самият мач, той завърши 3:3, като над всички беше Мартин Петров. Бившият футболист на Манчестър Сити и Атлетико Мадрид се отчете с асистенции към Димитър Бербатов и Георги Пеев и сам вкара третия гол след чудесен пас именно на Стенли.

Точни за Отбора на звездите бяха Робер Пирес, Хенрик Ларсон и Джо Коул.

Легендата Стилиян Петров се обърна към публиката след края на "Мача на надеждата".

"Каузата да оцелееш е нещо голямо и велико. Затова днес сме всички тук. Трудно е, тежко е, но както вие давате сили на мен и моето семейство 11 години по-късно отново да облека фланелката на България, така го правя и аз и се забавлявам пред вас. Днес видях, че България е единна и обединена – всички тези звезди от чужбина отдадоха от времето си. Това е България и можем само да се гордеем. Благодаря за подкрепата, за любовта, моята любов към вас никога няма да спре и днес показахте защо съм горд да съм българин",.

Всички събрани средства от "Мача на надеждата" ще отидат в подкрепа на страдащите от онкологични заболявания в България - заболяване, което самият Стилиян Петров успя да пребори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase