Снимка: Pixabay/Counselling

Популярната влогърка с над 2 млн. последователи в YouTube канала си 8 Passengers Руби Франке, бе арестувана - повдигнати са й 6 обвинения, свързани със злоупотреба с децата й, включително възпитание с глад и малтретиране.

Тези дни става ясно, че съседите й в Юта отдавна са се тревожели за малките и са подавали сигнали със съмненията си до службите. Едва наскоро обаче те се активизираха, след като стана ясно, че изнемощелият 12-годишен син на Руби е избягал при съседите с молба да го нахранят и да му дадат вода, предаде БГНЕС.

Комшията веднага се обадил на властите, защото детето било с дълбоки рани и с тиксо около ръцете. Следите от връзване с въже били толкова сериозни, че момчето моментално било откарано в болница.

Малко по-късно властите откриха недохранената 10-годишна дъщеря на Франке в дома на бизнеспартньорката й - Джоди Нан Хилдебранд.  

Заради предполагаемото насилие, тежки емоционални наранявания и гладуване, 41-годишната жена я грози затвор до 10 години по всяко едно от тези обвинения. Плюс глоба от 10 хил. долара.

От 2015 г. каналът на Франке е изключително популярен заради екстремната й строгост при отглеждането на 6-те й деца и чак през тази той бе деактивиран.

В едно от видеата тя споделя, че синът й е спал няколко месеца в чувал за боб, а отказът от хранене бил в арсенала й да дисциплинира малките. Теорията на Франке е, че само със сурови наказания те могат да растат спокойно и да не страдат от депресии.

Очевидно не се е справила кой знае колко добре в това отношение, тъй като най-голямата й дъщеря Шари в Инстаграм обяви, че тя и семейството й са щастливи, че има справедливост.

"Опитвахме се да кажем това на полицията и службите и се радваме, че най-накрая се задействаха", казва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase