Снимка: Istock

Продукти:

  • ½ пресен ананас или 1-2 консерви с ананас
  • 250 г мл течна студена сметана за разбиване, без захар
  • 500 г маскарпоне
  • 3 супени лъжици пудра захар
  • 50 г кокосово мляко от консерва
  • 200 г бишкоти
  • 250 мл сок от ананас
  • 50 мл ром

Приготвяне:

В дълбока купа с помощта на миксер разбийте сметаната със захарта. След това добавете млякото и маскарпонето и отново разбийте добре. В дълбока чиния комбинирайте сока и рома. В подходящ съд, в който ще приготвите тирамисуто, сложете равномерно малко от крема. Потопете бишкотите в сока с ром и подредете един ред.

Намажете ги с крем, декорирайте няколко резенчета ананас. По желание върху крема може да поръсите и малко кокосови стърготини. След това направете и втори ред с напоени бишкоти. Върху тях отново намажете крем и подредете ананас. Завършете десерта в обилно намазване с крем и декорация от ананас. Може да поръсите през цедка и малко натурално какао на прах. Сложете в хладилник, за да стегне за няколко часа.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase