Общ преглед
Днес бе застрелян Алексей Петров по време на негова разходка по горска пътека в столичния кв. "Драгалевци". Негова спътница бе простреляна, като куршумът е счупил ръката й и е засегнал гръдния й кош.

Простреляната жена до Петров е с опасност за живота

Петров е бил с обичайната си охрана от трима души. Стрелбата е станала в гориста местност в близост до пътеката, където се е разхождал често. Алексей Петров се е движил пеша по маршрута.

Алексей Петров оцеля в 3 опита за атентат срещу него

През март 1999 г. Алексей Петров е ранен в крака от куршум в ресторант  "Перла" в Драгалевци. Тогава официално е констатирано, че стрелбата е случайна, а той е ранен от рикоширал куршум. Тогава соченият за стрелец срещу него Кирил Киров-Японеца декларира, че е стрелял погрешка.

Вторият и станал най-известен неуспешен атентат срещу него е извършен на 14 август 2002 г. пред плувния комплекс "Спартак". В този ден пред басейна "Спартак" Алексей Петров е пресрещнат със залп от куршуми от двама неизвестни стрелци и е тежко ранен в гърдите и в крака. Нападателите му не са открити.

На 29 октомври 2015 г. отново е извършен срещу него неуспешен атентат в кв. "Кръстова вада" в София. Срещу колата му е стреляно с два гранатомета. Криминалистите са категорични, че единствено това, че килърите са стреляли от близко разстояние, е спасило бившия съветник от ДАНС, тъй като снарядите не са успели да се активират при съприкосновението си с колата.

Барета, съветник, бизнесмен, политик: Алексей Петров оцеля в 3 атентата

Подобни убийства са следвани от други убийства, прогнозира бившият вътрешен министър Емануил Йорданов. Според него ще е е изненада, ако разкрият извършителите.

Емануил Йорданов: След подобни убийства следват други

Днес стана ясно, че Роман Логвиненко, осъден за опита за атентат срещу Алексей Петров през 2015 г., е предсрочно освободен от затвора май месец от Апелативния съд в София.

Осъденият за атентат срещу Трактора през 2015 г. е предсрочно освободен

Според Тихомир Безлов убийството на Петров е на нивото на Емил Кюлев, на Георги Илиев, на Фатик и подчерта, че Петров има силни противници. Той определи Алексей Петров като интересна фигура на Прехода с огромно количество преплетени и властови, и криминални отношения.

Безлов за Алексей Петров: Лице, свързано с властови и криминални отношения

Съпредседателят на ПП Кирил Петков поиска спешни промени в службите след показното убийство на Алексей Петров.

"Службите трябва да започнат да работят ефективно. Националната сигурност не може да остане само като заглавие на една от тях, а да бъде основна задача и приоритет. Време е за спешни и дълбоки реформи", заяви той.

Петков поиска спешни промени в службите, трябвало да работят ефективно

Убийството на Алексей Петров беше предизвестено, смята Слави Трифонов. Той зададе и няколко въпроса - Има ли връзка между убийството на Къро, смъртта на единия от братя Галеви и убийството на Алексей Петров? Имал ли е общ бизнес бащата на Кирил Петков с Алексей Петров? Имал ли е срещи Кирил Петков с Алексей Петров и ако да - кога, къде и защо? Бил ли е посредник Алексей Петров между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ в разговорите за съставяне на редовно правителство?

Слави: Убийството на Алексей Петров беше предизвестено

Държавата я няма! Това е ясен знак за разпад на държавността. След като главният прокурор не е сигурен, че няма да го взривят и след като по улиците се убиват хора с пушки, как могат да са сигурни гражданите в малките населени места, попита Иван Гешев.

Гешев за убийството: Ясен знак за разпад на държавността

Връщането на мутренския модел на управление на Борисов върна и мутренските години. Цялата държава стана заложник на страха му от възмездие и на алчността на ПП-ДБ за власт и пари. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след показното убийство на Алексей Петров.

Нинова: Задкулисието и договорките водят до гангстерски убийства

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар