Снимка: Bulgaria ON AIR

"За любовта и всичко останало" - така се казва моноспектакълът на актьора Иван Тодоров. Основни теми и опорни точки на този монолог са семейството, влюбването, правото на щастие, човешките дефекти, зависимостта от алкохола.

"Темата за любовта е толкова необятна, че едва ли има човек на света, който няма собствено мнение по въпроса. Моят чешит разказва собствената си гледна точка за всички тези опорни точки в моноспектакъла. Няма как тази тема да се изтърка, тя е вечна", сподели в "България сутрин" актьорът Иван Тодоров, който е главно действащо лице в постановката.

Автор на текста е Яна Борисова.

"Случайно стана цялата история. Първоначалният проект, който имахме с нея, не се осъществи и тя ми каза: Спокойно, имам нещо предвид. Изпрати ми текста в момента, в който се раждаше второто ми дете. Прибрах се, четях текста, беше страхотен момент", разказа Тодоров.

А посланието, което искат да отправят към публиката, е, че независимо от дефектите на човек, винаги нещо може да се промени и той да намери пътя към щастието, стана ясно още от думите на актьора пред Bulgaria ON AIR.

Моноспектакълът ще се играе утре, 17 август, на Sofia Summer Fest в Южния парк в София.

"И друг път съм играл на открито. Утре отново ще бъде предизвикателство, тъй като е малко по-различно от истинското театрално пространство, където нещата са по-интимни. Моноспектакълът е голямо предизвикателство за всеки актьор, много съм благодарен на Яна, че направи това за мен. Понякога импровизирам сам със себе си, чувствам се много добре в този текст", каза още актьорът.

Иван Тодоров разкри, че от малък харесва и иска да изиграе ролята на Васил Левски.

"В училище неговият образ беше представен много идеалистично. Вероятно съм готов да го изиграя", отбеляза актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase