Продукти:
- 320 г паста Penne Rigate
- 150 г прошуто кото
- 300 мл течна сметана за готвене
- 1 и ½ с.л. доматено пюре
- пресен магданоз на вкус
- зехтин около 1 с.л.
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Сложете пастата да се вари според инструкциите на опаковката. Загрейте тиган с няколко капки зехтин. Нарежете шунката на не много ситно и я добавете в тигана. Гответе докато стане леко златиста. След това добавете сметаната, разбъркайте и сложете и пюрето. Отново разбъркайте, овкусете със сол и черен пипер и оставете соса да се готви около 10 минути. Отцедете пастата и я сложете в тигана. Поръсете с пресен магданоз, разбъркайте и сервирайте.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
7
Анонимен
преди 8 месецаАма разбира се че не става въпрос за паста с месо. Става въпрос за паста с месо. Мислиш ли, че някой ще си губи времето да търси "специфичната" ти сушена шунка?
6
Прошуто
преди 8 месеца"Прошуто е деликатес от италианската кухня, вид шунка от свински бут, маринован и узрял при специфични условия" . Така че не става въпрос просто за паста с месо, според коментиращите по-долу :) Ако няма италианска, може да се използва българска шунка или бекон, а рецептата е типична като за паста карбонара.
5
Анонимен
преди 8 месеца"320 г паста Penne Rigate 150 г прошуто кото".............Когато ги преписвате тези рецепти, представяте ли си как някой ще излезе да пазари с речника по италиански? Напиши макарони и шунка, толкова ли е сложно?