Снимка: Istock

Продукти:

  • 320 г паста Penne Rigate
  • 150 г прошуто кото
  • 300 мл течна сметана за готвене
  • 1 и ½ с.л. доматено пюре
  • пресен магданоз на вкус
  • зехтин около 1 с.л.
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Сложете пастата да се вари според инструкциите на опаковката. Загрейте тиган с няколко капки зехтин. Нарежете шунката на не много ситно и я добавете в тигана. Гответе докато стане леко златиста. След това добавете сметаната, разбъркайте и сложете и пюрето. Отново разбъркайте, овкусете със сол и черен пипер и оставете соса да се готви около 10 минути. Отцедете пастата и я сложете в тигана. Поръсете с пресен магданоз, разбъркайте и сервирайте.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase