Снимка: Istock

Продукти:

  • 360 г къса паста
  • 1 голямо авокадо
  • 30 г свеж босилек
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 2-3 с.л. настърган пармезан
  • 40 г кедрови ядки или кашу, белени бадеми
  • 6/7 лъжици зехтин екстра върджин
  • 1 скилидка чесън
  • сол на вкус

Приготвяне:

В блендер сложете авокадото, босилека, лимоновия сок, кедровите ядки, зехтина, солта и чесъна. Пасирайте, докато се получи хомогенна смес. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Загрейте тиган, в който сложете пестото от авокадо и 2-3 с. л. от водата, в която се е варила пастата. Разбъркайте добре и добавете отцедената паста. Отново разбъркайте, пресипете в чиния и сервирайте.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase