IStockphoto

Скандинавия може да е известна със своята минималистична и земна архитектура, но популярността на региона през последните седмици нарасна по съвсем различна причина – цвета на косата. Тенденцията стана изключително известна в социалните мрежи и е готова да вдъхновява различни цветове през лятото. Най-хубавото е, че хората с всякакви цветове и дължини на кичурите могат да се включат в течението.

Какво е скандинавски цвят на косата?
 
Популярната скандинавска тенденция за боядисване е техника, която пресъздава яркия, леко подчертан вид на косата при представителите на региона.
 
За постигане на външния вид фризьорите изсветляват бебешките коси и линията на косата, за да бъдат малко по-светли от останалите кичури за мек, целунат от слънцето вид. Ставайки само с няколко нюанса по-светла от останалата част от косата, това е идеалният, фин трик за изсветляване, за да озарите корените за лятото.
 
Защо обаче тенденцията получава точно това име? Хората, живеещи в скандинавския район, естествено имат яркоруси корени, които са склонни да стават по-светли и по-ярки, когато са изложени на слънчева светлина. Може да видите този изсветляващ ефект и в други региони, особено през лятото, когато дните са по-дълги и хората прекарват повече време навън.
 
Кои цветове могат да се включат в тенденцията?
 
Този външен вид е особено привлекателен за блондинки, които искат да издигнат своето яркорусо на следващото ниво. Въпреки това, всеки може да персонализира визията според цвета на косата и тена на кожата си.

Прически за лятото – опитайте диско къдрици

Прически за лятото – стиловете от 2000-те години се завръщат

Грижа за косата – тенденциите, които да следвате 

Тази тенденция е многостранна и може да се постигне върху червена, кафява и по-тъмна коса. Въпреки че няма да има същия ефект върху всеки цвят, няколко по-светли нюанса в началото на прическата, които контрастират на естествения ви оттенък, винаги са ласкателни и красиви. Тук не говорим да сложите русо върху червено, а просто да поставите по-светли червени тонове, които да се противопоставят на естествените.

Още за боядисването в скандинавски цвят и други тенденции в косите ще откриете в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase