Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 250 г паста орзо (количеството е за несварена паста)
  • 150 г сирене фета
  • 1 голяма краставица
  • 600 г чери домати
  • 1/2 чаша нарязани маслини каламата
  • няколко стръка зелен лук или 1 малка глава червен
  • 3 супени лъжици нарязан пресен босилек
  • няколко стръка наситнен пресен магданоз

За дресинга:

  • 1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
  • 3 супени лъжици пресен лимонов сок
  • 1 скилидка чесън, стрита
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Смесете съставките за лимоновия винегрет, охладете в хладилника. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. След това я отцедете, изплакнете и сложете в купа, за да се охлади добре. Зеленчуците се нарязват като за салата, не твърде едро и се добавят към пастата. Съставките за дресинга може да комбинирате в купичка и да разбъркате добре. Добавете за финал сиренето, овкусете с дресинга и сервирайте.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 9 месеца

Гръцка салата с паста за зъби? Вместо вилица се яде с четка за зъби!

5

Анонимен

преди 9 месеца

Отврат! А рецепта за пържени вафли кога?

4

Анонимен

преди 9 месеца

Стига с това чуждопоклонство!Най-обикновена салата с паста.И защо трябва да слагаме сирене фета,като си имаме хубаво българско саламурено сирене?

fallback