IStockphoto

Искахме я, търсехме я, мрънкахме за нея и тя най-накрая е тук. Горещата вълна на 2023 година ни заля хем изненадващо, хем напълно навреме. Температурите през последните няколко седмици са близки до рекордните, удряйки 40 градуса в някои райони на страната. Временното захлаждане от днес едва ли ще продължи дълго. Препоръките за оставане на закрито през пиковите часове на деня вече са в сила, насърчаването за повече течности и по-леки храни се повтаря отново и отново, а носенето на все по-прохладни дрехи е задължително.

Докато част от приятелите и познатите ни вече са по морето или в планината, ние все още сме в офиса и се опитваме да се справим с топлите вълни, които ни заливат, макар да сме далеч от критическата възраст. Имаме чувството, че тялото ни никога няма да се охлади, независимо колко вода пием или колко време стоим на място с климатик. Дори когато излизаме вечер, въздухът е все още толкова топъл и тежък, карайки ни да си мислим какво точно трябва да носим в подобни моменти.
 
Едно от най-големите ми притеснения винаги е било изпотяването. Независимо от факта, че се къпя по няколко пъти на ден – преди и след излизане, преди и след тренировка – винаги имам чувството, че тялото ми произвежда повече течност, отколкото е необходимо. С това идват и притесненията за неприятна миризма и петна по дрехите.
 
Именно затова започнах да преосмислям начина си на обличане, залагайки на материи, които са изключително леки и прохладни. Когато температурите са около 40-те градуса, няма да ме видите в нищо друго, освен лен и памук, а късите панталони са най-добрият ми приятел. Ако и вие, като мен, търсите начин да се спасите от горещините, попаднали сте на правилното място.
 
Модни съвети за горещото време
 
Изберете мъдро тъканите, които носите
 
Един от най-лесните начини за справяне с жегата е като обръщате внимание на материите, които носите. Памукът и ленът са най-добрият избор за охлаждане, като в същото време ви предпазват от изпотяване. Избягвайте полиестер и найлон, ако знаете, че ще бъдете в ситуация, в която може да усещате топлината повече от обикновено.
 
Въпреки че е важно да обърнете внимание на състава на дрехата, нейният цвят също не е за пренебрегване. По-тъмните нюанси ще скрият всички потенциални петна, докато сивите и по-приглушените тонове веднага ще ви издадат. Макар цветът и видът плат на дрехите да изглеждат като дребни детайли, те ще имат голямо значение, когато трябва да излизате в жегата.
 

Летни рокли – какви обувки им подхождат

Летни обувки – какви цветове ще са на мода

Бял потник за лятото – как да го включите във визията си

Дрехи, които не залепват
 
За съжаление, само защото една дреха е 100% памук или се рекламира като нещо, което не задържа потта, кройката ще има решаващо значение за това дали ще се изпотите или не. Например, бебешките тениски – тези с много къси дължини и впити в тялото – обикновено ще прилепнат плътно по вас и ще създадат идеална среда за поява на петна.

Още съвети за лятна мода и други тедненции за сезона ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase