Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските войски са постигнали „много добри резултати“ на фронта, и обеща скоро да съобщи подробности за успехите им, предаде Ройтерс.

Още по темата
„Между другото днес нашите момчета постигнаха много добри резултати на фронта“, каза той снощи във вечерното си видеообръщение. „Добри за тях! Очаквайте подробности.“

Зеленски нееднократно е заявявал, че настъплението, предприето от украинските войски миналия месец в окупираните от Русия райони на Източна и Югоизточна Украйна, напредва по-бавно, отколкото би му се искало, отбелязва Ройтерс.

Украинското командване съобщи, че в сряда силите му са свалили 36 руски ракети, изстреляни по различни области на Украйна, предаде Укринформ.

„Днес украинската противовъздушна отбрана унищожи 36 въздушни цели: три крилати ракети „Калибър“ и 33 крилати ракети Х-101/Х-555“, написа в сряда в социалната мрежа Телеграм началникът на военновъздушните сили на Украйна генерал-лейтенант Микола Олешчук.

По-рано Укринформ съобщи, че Зеленски е обявил, че Украйна е придобила нови способности за ПВО, които ще бъдат разгърнатите в районите, където са най-нужни.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase