Снимка БГНЕС

Кевин Спейси беше признат за невинен в сексуално посегателство срещу четирима мъже, съобщи “Сън”.

63-годишният актьор беше обявен за „сексуален хищник“ заради твърденията, че е нападнал мъже по обвинения отпреди 22 години.

Спейси, който участва в "The American Beauty", беше оправдан по четири обвинения за сексуално посегателство и едно обвинение за принуждаване на човек да участва в сексуална активност без съгласие, пише БГНЕС

Звезди като сър Елтън Джон и съпругът му Дейвид Фърниш бяха призовани да дадат показания на процеса.

На съдебните заседатели беше казано, че Спейси е „въодушевен“ от това, че жертвите му се ядосват на него и вярват, че няма да говорят поради славата му.

Той е "злоупотребил с властта и влиянието, които неговата репутация и слава му предоставят", за да се насочи към четиримата мъже, се казва.

Четиримата мъже са били между 20 и 30 години, когато са грабнали вниманието на актьора, казаха в съда.

Един, който за първи път е работил със Спейси на събитие в "The Haymarket Theatre", твърди, че актьорът е сграбчил гениталиите му с такава сила, че е било „болезнено“.

Той също така твърди, че Спейси е направил забележка, че е черен, последвана от други неуместни думи.

Друг мъж твърди, че "хлъзгавият" Спейси е хванал интимните му части, докато са се придвижвали към бала на Елтън Джон.

Той твърди, че било „толкова силно, че почти излязох от пътя“.

Спейси също беше обвинен, че е сграбчил гениталите на друг мъж "като кобра" и го е подложил на "обстрел" от "гнусни коментари".

Друг от четиримата мъже каза пред съда, че се е събудил от актьора, който му прави сексуален акт.

Спейси обаче се пречупи, когато беше призован да даде показания, и заяви, че светът му „избухна“ през 2017 г., когато твърденията за него за първи път се появиха в интернет.

Той настоя, че е просто "голям флиртаджия" и уважава съгласието.

„Имаше бързо решение и преди първият въпрос да бъде зададен или отговорен, загубих работата си, загубих репутацията си, загубих всичко за няколко дни“, каза Спейси.

Той се призна за невинен по три обвинения за непристойно нападение, три обвинения за сексуално насилие и едно обвинение за каране на лице да участва в сексуална активност без съгласие през януари.

Четири обвинения за сексуално посегателство и едно обвинение за каране на лице да участва в проникваща сексуална активност без съгласие също бяха отхвърлени.

Спейси беше лишен от международна награда "Еми" след твърденията.

Централният му герой в аплодирания сериал на Netflix House of Cards също беше "убит", след като беше изгонен от шоуто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase