Снимка БГНЕС

След столицата, и Варна посреща световноизвестния актьор Джон Малкович. Утре, 23 юли, от 19.30 в зала 1 на Фестивалния конгресен център ще бъде представен музикално-театралният спектакъл "Адска комедия: признания на един сериен убиец". Той слага точката в 31-вото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" и е част от програмата му "Интермецо"., пише "Сега".

Още по темата

Звездата от "Опасни връзки" ще се появи на сцената заедно със световноизвестните сопранови изпълнителки Чен Райс и Сузане Лангбайн и престижния виенски оркестър за класическа музика "Виенска академия". Автор и режисьор на пиесата, която разказва документалната история на австрийския сериен убиец на жени Джак Унтервегер, е Михаел Щурмингер. Малкович влиза в ролята на злодея с писателски талант, докато двете оперни певици извисяват гласове в арии от Хайдн, Моцарт, Глук, Вивалди и други големи класически композитори, като се превъплъщават в жените в неговия живот.

Продажбата на билети започна още в средата на април. Предстоящото участие на американския актьор с хърватски корени на "Варненско лято" бе анонсирано по време на първия му гастрол у нас: в Народния театър с постановката "В самотата на памуковите полета" през февруари, когато цените на билетите от 350 и 400 лева предизвикаха сътресения сред театралната общност и ценителите. Билетите за "Адска комедия" са с далеч по-скромни цени - от 45 до 75 лева.

По време на спектакъла ще има субтитри на български език. Той не се препоръчва за лица под 16 години, подчертаха организаторите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase