Снимка: Istock

Продукти:

  • 400 г обикновени бисквити
  • 370 мл прясно мляко
  • 30 г царевично нишесте
  • 30 г какао на прах
  • 100 г млечен или черен шоколад
  • За заливката:
  • 250 мл прясно мляко
  • 250 г черен или млечен шоколад, може и комбинация от двата

Приготвяне:

Бисквитите се начупват, но на по-едри парченца, след което се слагат в дълбока купа. В тенджера на котлона изсипете млякото, царевичното нишесте и какаото на прах. Бъркайте постоянно до образуването на гладък и плътен крем. Изключете котлона и добавете шоколада. Продължете да разбърквате, докато се разтопи напълно.

След това залейте бисквитите в купата и разбъркайте хубаво. Изберете подходяща форма за тортата и изсипете в нея бисквитената смес. Хубаво заравнете с помощта на нож или лъжица така, че да се получи равен блат. Следва да направите заливката, като комбинирате в тенджера млякото и шоколада (без сместа да завира).

Трябва да се получи гладък крем. Залейте тортата, покрийте я със свежо фолио и оставете в хладилник за няколко часа. Украсете според желанията ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase