Снимка БГНЕС

Практикуващият стилист и имиджмейкър Ирен Ляпун посочи популярните сред жените летни неща, които визуално ги състаряват. Съответният материал се появи на сайта на Marie Claire. Списъкът включваше тениски с цветни щампи и широкопола сламена шапка. Според Ляпун тези елементи от гардероба придават на изображенията допълнителен обем. По-добре е да заложите на минималистични артикули, като едноцветни тениски, дълги панталони от лен или памук и шапки с тясна периферия или панамени шапки, каза тя.

Освен всичко друго, специалистката добави към класацията си плисирани поли с миди дължина, очила с формата на котешки очи, плажна чанта с ярък принт и сандали с кръгъл нос.

През този сезон Ляпун съветва да се обърне внимание на дънкови поли с предна цепка и дълбки чанти. Що се отнася до очилата и обувките, можете да разгледате варианти с по-прави рамки и модели с квадратен нос. Освен това не носете блузи от шифон на цветя и прекалено къси шорти. Събеседничката на изданието отбеляза, че неправилно избраният модел на дрехите може не само да развали впечатлението за цялостната визия, но и да вш състари. Късите панталони, включително тези с ниска талия са напълно неподходящи за града. В тази връзка Ляпун предложи да закупи по-свободни опции, но при всички случаи да покриват изцяло задните части, а не да бъдат плитки и от тях да се виждат прашките или слиповете.

По-рано стилистът Лилия Фатахова разкри подходящите за различните жени цветове на дрехите. На първо място, тя обърна внимание на оранжевите и розовите тонове. В първия случай Фаттахова отбеляза, че червеният подтон прави изображението по-луксозно и стилно. Що се отнася до розовото, пурпурните нюанси са най-подходящи за брюнетки, цикламата за блондинки, а жени над 40 години можете да заложат на цвета пепел от роза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase