IStockphoto

Подстригването може да изглежда малко обезсърчително, особено ако искате да направите драстична промяна във визията си. Най-вероятно всеки от нас е обмислял да скъси косата си в някакъв момент, още повече през лятото, когато жадуваме за повече прохлада и свобода. И докато късите прически несъмнено са забавни, лесни и универсални, намирането на правилната може да бъде доста трудно. В крайна сметка, нещо, което работи с естествената текстура на косата и формата на лицето на любимата ви знаменитост, може да няма същия ефект върху вас.

Това не означава, че трябва да се откажете от късите прически. Напротив – има стил за всеки един. Въпросът е да намерите този, който пасва на вашите вкусове и предпочитания, да съгласувате решението си с фризьор и заедно да постигнете консенсус относно промяната.
 
Коя къса прическа да изберете?
1. Много късо
 
Какво представлява?
 
Според фризьори, много късото подстригване е по-скоро класификация, отколкото прическа. Като се има предвид това, подстригванията обикновено се описват като най-късата възможна дължина около цялата глава. Оттам нататък различните стилове на подстригване изискват различни диапазони от предпазни настройки на машинката, които помагат за измерване на дължината на косата, която се подстригва. Има и различни видове избледняващи подстригвания, при които косата е малко по-дълга отгоре и става все по-къса отдолу, отзад и отстрани на главата.
 
Много късото подстригване обикновено изисква малко поддръжка, въпреки че колкото по-късо го направите, толкова по-често ще трябва да се подстригвате, за да запазите стила. От друга страна, този стил ви позволява да си играете с различни цветове на косата, защото лесно може да ги премахнете, ако не ви харесват.
 
За кого е подходяща?
 
Честно казано, тази прическа може да бъде доста предизвикателна визия, но също така е невероятно свежа и интересна, така че да привлече вниманието на всеки. Пасва най-добре на хората с равномерни, диамантени, квадратни или овални лица.
 
Кой трябва да я избягва?
 
Важно е да имате предвид, че много късите прически подчертават естествената форма на главата, така че, ако не искате да демонстрирате своята, това може да не е стилът за вас. Всеки, който има някакви проблеми със скалпа, също трябва да действа внимателно, тъй като подстригването разкрива голяма част от главата.

Тънка коса – Меган Трейнър споделя своите тайни

Прически за лятото – стиловете от 2000-те години се завръщат

Боядисване у дома – 6 грешки, които не бива да допускате

2. Пикси
 
Какво представлява?
 
Подобно на много късите подстригвания, има всякакви видове пикси – от хибридни стилове с бретон до изцяло елегантни прически. Но като общо правило, прическата се отличава със супер къса дължина отзад и отстрани и по-дълга отгоре на главата. Не само, че олекотената кройка е опция с невероятно ниска поддръжка, но е и безкрайно гъвкава. Пиксито може да се адаптира към всеки, независимо от вида на косата или формата на лицето.
 
Още съвети за къси прически и други съвети за красота ще откриете в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase