Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 и 1/4 ч.ч. течна сметана за разбиване, без захар
  • 400 г подсладено кондензирано мляко
  • 2 супени лъжици неподсладено какао на прах
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 2 чаени лъжички инстантно кафе на прах
  • щипка сол
  • 10-12 начупени бисквити по ваш избор

Приготвяне:

Подгответе си подходящ съд, в който да замразите сладоледа. След това в купа комбинирайте сметаната, кондензираното мляко, какаото на прах, ваниловия екстракт, инстантното кафе и солта. Разбъркайте с миксер на ниска степен, докато се комбинират съставките.

Постепенно увеличавайте скоростта, като разбивате, докато се образуват меки върхове. Следва да сложите начупените бисквити и да разбъркате добре с шпатула. По желание може да добавите карамелен сос. Прехвърлете сместа за сладолед във формата, покрийте и замразете за няколко часа в камерата. Преди да сервирате оставете съда със сладоледа на стайна температура за няколко минути, за да се отпусне.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase