Снимка: Istock

Продукти:

  • 8-10 големи картофа
  • 100-150 г настърган кашкавал/грюер/гауда или друго сирене
  • 500 мл прясно мляко
  • 500 мл течна сметана за готвене
  • 2 скилидки чесън
  • ½ ч.л. смляно индийско орехче
  • смлян черен пипер на вкус
  • сол на вкус – по желание

Приготвяне:

Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на филийки. Слагат се в тенджера на котлона заедно с млякото, сметаната, чесъна и индийското орехче. Когато всичко това заври, засечете 3-4 минути. Толкова трябва да врат картофите. След това ги прехвърлете в тава за печене с незалепващо покритие.

Докато ги слагате, малко по малко може да добавяте на вкус и млян черен пипер. Млякото и сметаната, в които са врели картофите също се изсипват при тях в тавичката. Поръсете с настъргано сирене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-40 минути или до готовност на картофите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase