Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 чаши сварена леща
  • 250 г козе или фета сирене
  • 1 малка глава червен лук или няколко стръка зелен
  • 1 шепа счукани орехи
  • 1-2 червени чушки
  • За дресинга:
  • ¼ ч.ч. ябълков оцет
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • ½ супена лъжица мед или кленов сироп
  • 6 супени лъжици зехтин
  • 1 стрита скилидка чесън

Приготвяне:

Сварете лещата и когато омекне я прецедете и изплакнете в гевгир. Сложете я в купа. Добавете към нея нарязания лук, чушките, орехите, натрошеното сирене. Комбинирайте добре съставките за дресинга - оцета, дижонската горчица, чесъна, зехтина и меда. Овкусете салата и ако е необходимо добавете сол. Сервирайте.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase