Снимка: БГНЕС
fallback

Бомбата, която е била заложена пред кортежа на Гешев, е самоделна. Това каза директорът на НСлС Борислав Сарафов на извънреден брифинг.

Еквивалентът му отговаря на три килограма тротил, допълни Сарафов. Осколките наистина са можели да убият невинни граждани.

Бомбата е направена изключително професионално и е задействана дистанционно, допълни директорът на НСлС.

Извършителят е имал визуален контакт с колата, но самата бомба е взривена по електронен път, уточни той. По време на огледа на местопроизшествието е участвал и израелски експерт по контратероризъм, каза още Сарафов. По думите му взривът е бил концентриран и насочен от банкета на пътя към пътното платно.

Частици от секундата е възпрепятствала това взривът да бъде посрещнат със страничната част на автомобила на Иван Гешев, допълни директорът на Националното следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

Обективен

преди 1 година

Къде са коментарите ???

150

Анонимен

преди 1 година

3 метра диаметър не е никак малко! Колкото до дълбочината на кратера - това не е падаща бомба а взривно устройство. Взривът е бил насочен към пътното платно - настрани, не надолу, понеже целта е кола НАД платното а не под земята. Израелският експерт по контратероризъм го е казал, ако не вярвате на българи. Разминаването с вратата на колата е било въпрос на части от секундата!

149

Пижо

преди 1 година

Самоделна, но изключително професионална бомба, която можела да убие невинно преминаващи през дерето на пущинака и която оставила много професионален кратер по-малък от дупката, която дъщеря ми копае с лопатка в пясъка на морето! Бомба като за прокуратурата - цирк!

fallback