IStockphoto

 С пускането на нови козметични продукти всеки месец и видеоклиповете за грижа за кожата, които постоянно ни излизат в TikTok, индустрията за красота може да бъде доста объркваща. Дори когато си мислим, че сме създали перфектната рутинна грижа за кожата, винаги има нещо или някой, който ще твърди, че знае по-добро решение и препоръчва различен продукт.

Този порочен цикъл никога не свършва и постепенно осъзнаваме, че скъпите продукти със съставки, които понякога не можем да произнесем, всъщност не са магията в бутилка, за която се рекламират. Оказва се, че има няколко по-лесни и по-достъпни начина за постигане на здрава и красива кожа, които не включват серуми и овлажнители, струващи колкото храната ни за една седмица. 
 
Колкото и да ни се струва невероятно, промяната в начина на живот може сериозно да повлияе както на вътрешната, така и на външната красота. Храненето, хидратацията и ежедневните ни навици всъщност са нещата, които определят визията и играят огромна роля в борбата с кожни проблеми като акне, сухота, възпаление и други. 

Грижа за кожата - здравословна рутина без скъпи продукти


1. Пийте много вода
 
Знаем, че сте наясно с важността от пиене на вода през целия ден, но ще ви повторим този съвет, защото той е изключително ценен за постигането на здрава и блестяща кожа, както и за цялостното здраве на организма. Без да навлизаме в твърде много обяснения, приемът на вода е свързан с по-добрата хидратация на кожата, храносмилането, кръвообращението и цялоснотот функциониране на клетките в тялото. Определението за достатъчно вода варира за всеки човек, така че се стремете да пиете точното количество за тялото си, за да видите блестящи резултати. 
 
Изчислението за правилната хидратация се базира на теглото ви. Според експерти, човек трябва да пие около 35 мл вода на ден за 1 кг от теглото. Тоест, ако тежите 70 килограма, ще са ви нужни около два литра и половина вода на ден. За да сте сигурни, че ще спазвате правилото, винаги имайте наблизо бутилка с вода. 
 
2. Включете колаген в диетата си
 
Като най-изобилният протеин в телата ни, колагенът е отговорен за структурата, еластичността и подмладяването на нашата кожа, сухожилия, връзки и мускули. Телата ни естествено го произвеждат, но може също така да го включите в диетата си. Независимо дали изберете колаген на прах или под формата на витамини, или пък да си го набавяте чрез храни като костен бульон, риба, листни зеленчуци, боб, домати, чушки и чесън, той може да ви помогне да поддържате хидратацията в кожата си, особено с напредване на възрастта.

Рецепта за красота – конопено масло или CBD?

Грижа за кожата – продуктите, които да използвате през пролетта

Пробиотици и пребиотици за кожата – как да ги използвате правилно?

3. Копринена калъфка
 
Копринените калъфки за възглавници се превърнаха в модна тенденция преди години и има защо.
 
Още за грижата за кожата и други бюти съвети ще откриете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase