IStockphoto

Пролетта вече е тук, макар температурите в някои части от деня да ни карат да се съмняваме в това. По-дългият ден и малко по-топлите следобеди обаче ни носят позитивно и оптимистично настроение, подготвяйки ни за безгрижното лято, изпълнено с усмивки, плажове и студени коктейли. Преди обаче да се излегнем удобно на шезлонга, трябва да преминем през пролетта. 

А как по-лесно да отбележим влизането в нов сезон, от една нова прическа? Събуждането на природата е свързано и с разнообразие във външния вид, като най-добре това се вижда в свежото и модерно подстригване. Тази пролет всичко ще се върти около естествената красота както в грима, така и в прическите. По-ниската поддръжка също ще е от ключово значение, за да имаме повече време за дейности навън, наслаждвайки се на слънцето. 
 
По думите на Еми Абрамит, в днешно време все повече хора изискват прически с ниска поддръжка, които могат лесно да се оформят у дома и не се нуждаят от твърде много грижа. По този начин освен че спестяваме време, спасяваме косата от топлинни уреди като преса, маша и сешоар, с което се грижим по-добре за здравината и блясъка на косъма. 
 

Ето няколко идеи за прически за пролет 2023:

 
1. C-cut
 
Създаден чрез действително подстригване под формата на буквата C, този стил е свързан с дължината, плъността и движението. Най-късите кичури рамкират лицето, а останалите постепенно стават по-дълги, за да създадат нежна извивка, наподобяваща буквата C. Тази извита форма създава впечатление за по-дълга коса, защото изглежда, че кичурите се спускат гладко и безпроблемно, без груби линии или накъсани слоеве, които могат да направят косата да изглежда по-къса.

Пролетни прически – Кара Делевин скъси косата си

Прически 2023 – сексапилните стилове, които да изпробвате

Прически за пролетта – стилът боб ще бъде доминиращ

2. Въздушен бретон 
 
Въздушният бретон, идващ от корейските тенденции за красота, се характеризира с много тънки, къси кичури, които са популярни в страната през последната година. Стилът е идеален за хора, които искат да направят фино изявление без да закриват голяма част от лицето си. Когато отивате в салона, поискате за плътна част в пространството между двете вежди и по-тънки кичури, покриващи веждите. Трябва да имате допълнителни дебели кичури коса отстрани. Може също така да срещнете прическата с името "прозрачен бретон", тъй като той не е на една голяма обемна част, която да заема цялото пространство на челото ви.

Още идеи за подстригване и пролетни прически ще откриете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase