Снимка: БГНЕС
fallback

Полицията извади 47 трупа от плитки гробове в Кения. Всички те са загинали след като скандален лидер на култ ги е убедил да умрат от глад, за да "срещнат Исус".

Цели семейства, които са постили, бяха ексхумирани от немаркирани гробове близо до крайбрежния град Малинди през последните няколко дни. Властите казват, че "дори не са надраскали повърхността" на броя на гробовете, които ще бъдат открити, тъй като съдебномедицински екипи продължават да изваждат телата, включително тези на деца, от земята. Те са идентифицирали 58 гробни места.

Лидерът на култа, проповедникът Пол Макензи Нтенге, беше арестуван този месец, след като няколко членове на неговата Международна църква Good News починаха от глад. Той е обявил гладна стачка, докато е в ареста.

Полицията открила 15 измършавели енориаши в имота му след сигнал, че десетки хора умират от глад в района. Те не можели да ходят и да говорят. Откарани са в болница, а четирима от тях по-късно са починали.

Твърди се, че Нтенге е кръстил селата Назарет, Витлеем и Юдея, преди да кръсти последователите си в езеро и да ги инструктира да постят.

Проповедникът се предаде на властите миналия месец, след като две деца умряха от глад, но беше освободен под гаранция. Той отрече да е замесен, твърдейки, че недоволни бивши колеги разпространяват лъжи по негов адрес. Шестима други членове на църквата бяха арестувани, след като на полицията беше казано, че има тела, разхвърляни в гората Шакахола от 800 акра близо до къщата на проповедника в югоизточна Кения. Полицаите започнаха да претърсват гъстата гора в четвъртък и оттогава маркираха парчета земя с пръчки и жълта лента. Гората е обявена за местопрестъпление, според Китуре Киндики, министър на вътрешните работи.

"Този ​​ужасен удар върху съвестта ни трябва да доведе не само до най-тежкото наказание на извършителите на зверството върху толкова много невинни души, но и до по-строго регулиране на всяка църква, джамия, храм или синагога занапред", добави той, цитиран от The Times.

Титус Катана, бивш член на църквата, който помогна на полицията да идентифицира гробовете, каза: "Ние показахме гробовете на полицията и освен това спасихме живота на жена, на която оставаха само няколко часа."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Падаря

преди 1 година

То и тука сме така ,спряхме вноса на евтини храни уж да спасяваме земеделците.Земеделците пък искат високи цени заради монопола след забраната.Търговците пък само използват момента да вдигат цени.Цените на всичко в България не са пазарни, аномалията е породена от липсата на власт и неподкупен контрол.В момента пробите пътуват до София чакат се резултати две седмици стоката е в камионите за две седмици се увлажнява и напада от вредители и реално пробите се обезмислят защото не са актуални...

53

Анонимен

преди 1 година

От глупав, по глупав. Фанатици без мозък, ами ако вместо Исус срещнат рогатия - Сатаната, ко ще правят, обратен път няма.:))

52

Анонимен

преди 1 година

До 37. Глу.пак, само дето сега е голямата криза. От култа към Харвард.

fallback