Снимка: БГНЕС

Семейството на Михаел Шумахер планира съдебно дело срещу списанието, което публикува "интервю" със седемкратния шампион във "Формула 1", което се оказа генерирано от изкуствен интелект.

Говорител на семейство Шумахер, помолен от Ройтерс за коментар в сряда, посочи, че ще бъдат предприети съдебни действия.

Още по темата

Великият пилот на "Ферари" не е виждан публично, откакто получи сериозна мозъчна травма при инцидент на ски по време на семейна почивка във Френските Алпи през декември 2013 г.

Последното издание на Die Aktuelle пусна корица със снимка на усмихнатия Шумахер и обещаващо заглавие, което гласи:  "Михаел Шумахер, първото интервю". С по-малки букви обаче пише: "Звучи измамно реално".

Предполагаемите цитати на Шумахер гласят: "Животът ми се промени напълно след катастрофата. Това беше ужасно време за жена ми, децата ми и цялото семейство."

"Бях толкова тежко ранен, че лежах месеци наред в нещо като изкуствена кома, защото иначе тялото ми не би могло да се справи с всичко това", казва още уж Шумахер.

В крайна сметка се оказа, че предполагаемите цитати са произведени от изкуствен интелект.

След инцидента с Шумахер семейството му пази личния му живот далеч от медийните прожектори,  като достъпът е ограничен до най-близките му хора и се дава малко информация за състоянието му.

"Живеем заедно у дома. Правим терапия. Правим всичко възможно, за да направим Майкъл да е по-добре и да се уверим, че той се чувства комфортно, и просто да го накараме да почувства нашето семейство, нашата връзка", каза Корина Шумахер в документален филм на Netflix от 2021 г. "Опитваме се да продължим като семейство, както Майкъл харесваше и все още го прави. Продължаваме живота си. "Личното си е лично", както винаги казваше. За мен е много важно той да може да продължи да се наслаждава на личния си живот колкото е възможно повече. Майкъл винаги ни е защитавал и сега ние защитаваме Майкъл."

Синът на Шумахер Мик в момента е резервен пилот на Мерцедес във Формула 1, след като загуби мястото си в Хаас в края на миналия сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase