Снимка: iStock

Не е ли странно, че искаме да се гримираме така, сякаш нямаме грим? Като оставим настрана екзистенциалната криза на красотата, тенденцията за постигане на естествена красота с грим е тук, за да остане. Този външен вид директно противоречи на типичната визия за красота, която виждаме в социалните мрежи – смели вежди, обилен фон дьо тен, крилати очни линии и какво ли още не.

Визията „естествена красота с грим“ се основава на минимум количество козметика, като по-скоро се фокусира върху стъпките на нанасяне, отколкото върху броя на продуктите. Тук е важно да изберете точните формули за вас, които напълно да се сливат с естествената ви кожа, за да се създаде илюзията, че наистина сте излезли от вкъщи без грим.

Звучи трудно, но всъщност процесът е доста лесен, макар и дълъг. За да ви спестим главоболията от търсене на стъпките, сме събрали 10-те най-важни, които трябва да следвате.

10 стъпки за създаване на естествена визия с грим

1. Здрава кожа за минимален грим
Този външен вид е свързан с постигането на естествено изглеждащ блясък. Най-лесният начин да получите желания резултат е всъщност наистина да имате блестяща кожа. Въпреки че не всеки разполага с гените на Дженифър Анистън или Амал Клуни, има начини да добиете тяхната красота без използването на много грим.

Преди да се впуснете в приключението „естествена красота с грим“, направете си малко подготовка на кожата. Използвайте хидратираща маска за лице, след което нанесете грима. Това ще ви помогне да се уверите, че кожата ви е еластична и овлажнена.

2. Грунд за основа

Когато търсите минималистичен външен вид, грундът е най-лесният начин да получите гладка основа. Така гримът ви ще се задържи на едно място през целия ден, вместо да се плъзга по лицето ви. Тук може да съобразите избора на продукти с това какъв външен вид търсите или какъв е вашият тип кожа. Грундът за запълване на порите ще изглади и ще запълни всички пори, но без да ги запушва, както може да направи дебел фон дьо тен. Осветяващият грунд пък ще ви придаде онзи осветен отвътре блясък и ще ви накара да изглеждате допълнително хидратирани.

Още съвети за  естествена визия с грим, можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase