Снимка БГНЕС

Според разследване на френския новинарски уебсайт Mediapart 13 жени са обвинили актьора Жерар Депардийо в сексуално посегателство, заяви Би Би Си.

БГНЕС припомня, че миналата година Депардийо е бил разследван по обвинение в изнасилване срещу актриса. Твърди се, че актьорът е извършил сексуално посегателство над актрисата в дома си през 2018 г. Разследването все още е в ход.

Жените твърдят, че са били опипвани от актьора, който е слагал ръце в бельото им и е отправял неприлични забележки, посочва сайтът. Твърди се, че инцидентите са се случили през последните две десетилетия на филмови и телевизионни площадки или на обществени места.

Адвокатът на 74-годишния Депардийо заяви, че той "официално отрича всички обвинения, които могат да попаднат в обхвата на наказателното право".

Номинираният за "Оскар" и "Бафта" актьор е известен с филми като "Жан дьо Флорет", "Зелена карта" и "Сирано дьо Бержерак".
Тези обвинения се появяват две години след като срещу него беше проведено разследване за изнасилване, което той отрече.

Много от жените заявяват пред Mediapart, че са шокирани от факта, че на снимачните площадки не са били предприети никакви действия, а предполагаемото му поведение е било толерирано и дори посрещнато със смях.

"Възрастните позволиха на един актьор да ми гали гърдите пред всички", казва една от актрисите, която по това време е била на 17 години.

Прокуратурата в Париж заяви пред АФП, че до момента не е получила нова жалба. Г-н Депардийо продължава да бъде разследван за предполагаемо изнасилване на актриса през 2018 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase