Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 големи яйца
  • 300 мл прясно мляко или ядково
  • 3 супени лъжици разтопено масло/олио
  • 160 г брашно от амарант
  • щипка сол
  • 2 чаени лъжички бакпулвер
  • 2 супени лъжици кристална захар
  • канела на вкус – по желание

Приготвяне:

В купа разбийте яйцата, захарта и млякото добре, след което добавете маслото. Комбинирайте сухите съставки и малко по малко, разбивайки с миксер, ги добавете към течните. Оставете сместа да си „почине“ за няколко минути, така и ще се сгъсти леко. Загрейте тиган и разтопете бучка масло. Оформете малки палачинки, които запечете от двете страни до златистокафяво. Сервирайте ги, както обичате да хапвате палачинки.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase