Полицията в Пловдив задържа Чеченеца и Тошо Куката. Те са отведени са за разпит, научи Dnes.bg.

Двамата са основни герои в клипа, в който заедно с Емили Тротинетката, се гаврят с момче със специални образователни потребности.

Районната прокуратура-Пловдив се самосезира по случая и образува досъдебно производство за извършени хулигански действия. От там посочват, че според излъчения материал това се е случило на публично място в търговски обект в града, а кадрите са били разпространени в социалните мрежи.

Още по темата
Наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на разпит със заснетите във видеоклипа лица, за установяване на тяхната самоличност и тази на момчето, както и дали по отношение на него е била прилагана принуда. Изясняват се причините за извършване на деянието.

От Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) заявиха за БТА, че също проследяват случая. От ведомството са са изискали информация за възрастта на момчето от видеото, за да се предприемат съответните мерки от компетентността на агенция при установяване, че то е непълнолетен гражданин. На кадрите, разпространени в интернет, се вижда как въпросното момче е вързано с каишка за врата и лази по пода в търговски обект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase