Снимка: Getty

Джей Ло е една от звездите, които показват перфектната си грива в социалните мрежи. Тя и други известни личности харесват ефекта „течна коса“, който доби популярност от TikTok. Чрез него кичурите сякаш са блястяща струя вода.

Дакота Джонсън, Ким Кардашян и Зендая са други звезди, които все по-често се появяват с такава лъскава и съвършено гладка коса.

Подобно на огледалното покритие, което получавате с тенденцията за стъклена коса, течната е копринена и няма нито една къдрица, казва стилистът Джером Лордет. Той посочва, че стилът подходжда най-много на дами с дълги коси, но не е излючено да бъде направен и на тези с чупливи или по-къси.

„Течната коса изглежда като тази на Рапунцел от книгата с приказки – дълга, плътна, здрава и същевременно „сочна“ коса, която „изтича“ като вода от скалпа ви“, казва колористът Джулиана Олмайер.

Косата на Джей Ло, например, е течна, но не изглежда мазна или твърде тежка. Нейната текстура е мека и гладка също като тази на Ким Кардашян. Според специалистите, трендът може да се изпозлва от жени с различни цветове на прическите. Но ако са с чуплива или къдрава коса, ще имат нужда от повече време и допълнителни стилизиращи продукти.

Как да си направите лъскавите кичури в домашни условия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase