Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 4 яйца
  • 200 г натрошено сирене
  • малко повече от половин кофичка кисело мляко
  • 100 г меко масло
  • 1 чаена лъжичка сода за хляб
  • брашно колкото поеме, до получаването на гъста каша

Приготвяне:

Яйцата се разбиват. Към тях се добавя киселото мляко, в което сме разтворили готварската сода, сиренето, маслото и брашното. Бъркаме енергично, докато се получи гъста каша. Получената смес поставяме във форма за печене. Печем до готовност в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

До 1

преди 1 година

До А- Не бе, просто са и изрязали втората, по-интересна част от рецептата и! Заради религиозните празници не се пишат такива неща.

11

Анонимен

преди 1 година

До 11Има църковни правила за поста, всички изключват животинска мазнина през ВСИЧКИТЕ 7 седмици.Поста е твърде личен и зависи от силите, здравето на човека, работата която работи и т. н.

10

До Анонимен 4

преди 1 година

Веднъж вече писах по тази тема, след като един колега беше на някакъв семинар в Гърция и ни разказа какво са им обяснили там. Оказва се, че у нас кой знае защо по време на Великденските пости спазваме някакъв много строг руски монашески пост. В Гърция по време на Великите пости не ядат месо, само два пъти си позволяват риба, както е и у нас. През останалото време обаче, без последната седмица, консумират яйца, мляко и всякакви видове млечни продукти. Постят като нас само през последните 7 дена.

fallback