Продукти:
- 4 яйца
- 200 г натрошено сирене
- малко повече от половин кофичка кисело мляко
- 100 г меко масло
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- брашно колкото поеме, до получаването на гъста каша
Приготвяне:
Яйцата се разбиват. Към тях се добавя киселото мляко, в което сме разтворили готварската сода, сиренето, маслото и брашното. Бъркаме енергично, докато се получи гъста каша. Получената смес поставяме във форма за печене. Печем до готовност в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
12
До 1
преди 1 годинаДо А- Не бе, просто са и изрязали втората, по-интересна част от рецептата и! Заради религиозните празници не се пишат такива неща.
11
Анонимен
преди 1 годинаДо 11Има църковни правила за поста, всички изключват животинска мазнина през ВСИЧКИТЕ 7 седмици.Поста е твърде личен и зависи от силите, здравето на човека, работата която работи и т. н.
10
До Анонимен 4
преди 1 годинаВеднъж вече писах по тази тема, след като един колега беше на някакъв семинар в Гърция и ни разказа какво са им обяснили там. Оказва се, че у нас кой знае защо по време на Великденските пости спазваме някакъв много строг руски монашески пост. В Гърция по време на Великите пости не ядат месо, само два пъти си позволяват риба, както е и у нас. През останалото време обаче, без последната седмица, консумират яйца, мляко и всякакви видове млечни продукти. Постят като нас само през последните 7 дена.