Снимка: БГНЕС

СРП наблюдава разследване, образувано за телесна повреда от органите на МВР.

Първоначално разследването е било за телесна повреда, като в момента е преквалифицирано и се води за изнудване, обяви на рифинг Борислав Георгиев, заместник районен прокурор при Софийската районна прокуратура (СГП), относно разследването срещу строителния предприемач Велико Желев.

По думите му в снощните часове са извършвани претърсвания и обиски, като са иззети веществени доказателства - документи и компютри.

Касае се за престъпление извършено от трима души, заяви Георгиев. МВР в момента ги издирва.

Още по темата
"Принудата, причинена на пострадалия, е по повод имуществено разпореждане, поемане на задължения", обясни той и добави, че става дума за дружествени отношения с бивш служител на Желев. Засега става дума за лека телесна повреда, но предстои още едно разглеждане на медицинските документи. Служителят е бил принуден и да подпише документ с невярно съдържание.

Снощи, около 22.30 ч., беше задържан известният строителен бизнесмен Велико Желев. Час и половина преди това полицаи започнаха обиск на офисите на Желев, които се намират на бул. „Цар Освободител“ №6, в центъра на столицата. Желев беше отведен от полицаите без да прави изявления. Служителите на реда също отказаха коментар за задържането му.

Снощи служители на МВР претърсваха и други офиси на Велико Желев, включително и негови имоти в София и Варна.

Велико Желев е бивш директор на Агенция "Пътна инфраструктура".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase