IStockphoto

Ако има преход от един сезон към друг, който се очаква с най-голямо нетърпение, това е посрещането на пролетта. Слънцето отново започва да грее, най-накрая денят става по-дълъг и във въздуха има усещане на свежест, позитивизъм и романтика.

След като официално обърнахме календарите си на месец март, е време да започнем да отброяваме часовете до тези 20-градусови дни и да планираме кои от модните тенденции за пролетта на 2023 година ще следваме.
 
След дълга и студена зима, модните находки за тази пролет определено си заслужават. Прозрачни деликатни материи се съпоставят с утилитарен максимализъм, дрехите с висок блясък привличат вниманието, а стегнатите талии, вдъхновени от корсетите, придават свеж поглед на роклите. Отминаха дните, в които слагаме колкото се може повече дрехи – време е за ренесанс на модата.
 
Пролетта ни чака зад ъгъла и трябва да сме подготвени за нея. Тези тенденции за сезона ще ви помогнат да сте готови за по-топлите дни, да изглеждате красиво и да ви е удобно в дрехите ви.
 
Ето няколко тенденции за пролетта,които да изпробвате: 
 
Дънкови максиполи
 
Миниполите имаха своите 15 минути слава, но сега официално е време да позволим на макси дизайните да блестят вместо тях, говорейки по-специално за дънковите максиполи. Този месец на Седмицата на модата в Ню Йорк уличният стил беше изпълнен с подобни тоалети, показвайки истинската им гъвкавост.
 
Елегантен, минималистичен, бохо – независимо от това, което смятате за свой стил, можете да направите една дънкова максипола подходяща за вас. Дори да я комбинирате само с бял, оребрен потник и сандали, това е впечатляваща дреха, която сама по себе си издига тоалета ви до най-високо ниво.
 

Панталони с широки крачоли – какви да носите през пролетта?

Пролетна мода – какъв тренчкот да изберете

Риза на райе в синьо и бяло – тренд за пролетта

Пантофки
 
Пантофките са достатъчно класически, за да се считат за изпитана и доказала се част от пролетния тоалет, но тази година те ще бъдат на върха в списъка с модерни обувки, които да носите. Преди да изпаднете в паника, мислейки за старите си модели от 2000-те години, нека ви уверим, че моделите от тази година няма да са съвсем същите. Докато пантофката по дизайн е същата, начините, по които да я носите, ще ви накарат да я чувствате като чисто нова.
 
Още тенденции за пролетта ще откриете в Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase