Снимка: Istock

Продукти:

За блата:

  • 100 г брашно
  • 20 г натурално какао на прах
  • 80-100 г захар
  • 5 големи яйца
  • 2 по 100 мл прясно мляко
  • За шоколадовата заливка:
  • 200 г черен/млечен шоколад
  • 200 мл прясно мляко

Приготвяне:

Разделете жълтъците от белтъците. Сложете жълтъците с брашното, какаото и 100 мл мляко в купа и ги разбийте добре с миксер. Отделно разбийте белтъците заедно със захарта до пухкавост. Внимателно ги добавете към останалите съставки. Бъркайте с шпатула. Изсипете тестото в тава за печене с незалепващо покритие, леко намазнена. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

След като блата е изстинал може да го надупчите с вилица и с помощта на лъжица да го напоите с останалата част от прясното мляко (100 мл). Разтопете шоколада заедно с млякото и разбъркайте, за да се получи хомогенна смес. Залейте блата и сложете в хладилник, за да стегне.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase