IStockphoto

TikTok може да е изобретил няколко сезонни естетики, но модата е измислила сезонни цветови палитри преди много време. Например есенните нюанси отразяват променящите се листа – помислете за топло бордо, синапеножълто, ръждивооранжево и кафявата кора на дърветата. Пролетните цветове, от друга страна, ни вдъхновяват за предстоящите топли месеци и включват меко слънчевожълто, както и бебешкорозово и синьо.

Миранда Пристли всъщност е много права – цветята за пролетта не са новаторски, нито пък пастелните цветове или нюансите като ментовозелено и прасковено. Все пак това не означава, че не обичаме да ги носим. Модните клишета са такива с причина – и пролетните цветове, както и други сезонни палитри, не са изключение. Те са изпробвани и се носят отново и отново, защото ни вдъхновяват да се отървем от депресивните цветове на зимата и пак да се забавляваме със стила си.
 
Въпреки това, ако търсите нещо, което да носите извън нормите за пролетни цветове, има много възможности, от които да избирате. Представяме ви няколко нюанса, които ще бъдат популярни тази пролет и е добре да ги имате в гардероба си.
 
Цветовете, които да носите тази пролет: 

1. Синьо-зелено
 
След като чуете чуруликането на птичките и видите разцъфването на лалетата и минзухарите, това е вашият сигнал да отворите вратите на пролетния си гардероб. Тази година включете в стила си светлосиньото под формата на лек пуловер, особено когато времето навън е все още студено. Когато слънцето започне да присъства по-сериозно в ежедневието ни, може да смените пуловера с рокля, която да комбинирате с бежови ботуши. Ако пък не искате да носите светлосиньо на дреха, тогава може да го включите под формата на аксесоар.
 
2. Лавандула
 
Лавандулата е задължителна добавка към пролетния гардероб. Това е страхотен неутрален цвят, който е успокояващ, привлекателен и класически, но може да бъде и наистина вълнуващ, ако е оформен правилно. Включете нюанса по различни начини – якета, чанти, обувки, бижута и шалове. Помислете за чифт лавандулови очила или пък шал, който да добави малко разнообразие към класическите дънки и тениска.

Пролетна мода – най-добрите тенденции вече ги притежавате

 

 

Пролет 2023 – какви бижута да носите?

 

Пролетна мода – 7 предложения от Ню Йорк

3. Нетрадиционно синьо
 
Нетрадиционното синьо винаги е бил фаворит на модните критици за пролетта. Това са нюанси, които са уникални и привличащи вниманието, като същевременно остават ласкави и не се набиват твърде много на очи. Това е синьо, което кара хората да ви спират и да ви питат откъде сте си закупили дрехата.
 
Още за актуалните цветове за пролетта и други модни съвети ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase