IStockphoto

Обвинете за това предстоящата рецесия, противниците на естетиката „чисто момиче“, ефекта на сериала Wednesday или просто смазващата тежест на живота – независимо от причината, която изберете, готическата красота отново е на мода.

След години на промотиране на естествената красота, ярката и смела очна линия се завръща триумфално и всички момичета рязко отново се насочват към черното. Миналогодишните розови нюанси се заменят за нещо по-тъмно, но също толкова секси, а най-новият архетип на готино момиче се характеризира с черни кожени дрехи, тънки вежди и безизразно изражение.
 
На Седмицата на модата в Ню Йорк готическият стил придоби по-малко депресиращ вид. Имаше черно червило, размазана очна линия и дефилета, озвучавани от кралицата на депресията – Кортни Лав, но всичко това беше съчетано с мекота и сладост, които съживиха и разнообразиха атмосферата, създавайки т. нар. „момичешка готика“.
 
В дефилето на Санди Лианг за есен/зима 2023 гримьорът Марчело Гутиерес създаде външен вид, който нарича „сладък, но психопатичен“. Силно очертани очи и няколко черни устни бяха съчетани със здравословен прилив на руж и блестящ хайлайтър, създаващ ефект сякаш моделите плачеха с блестящи сълзи.
 

Красота през 2023 – 7 тенденции в гримирането

 

 

Грим за 2023 – хромираните устни превземат сцената

 

По-тънки и фини вежди – тренд от 2000-те, който се завръща

„Кожата наистина е красива и свежа, не е прекалено лъскава. Има мекота в нея“, казва той пред Byrdie. Допълва, че очите изпъкват и показват малко повече опит и създават ефект на гръндж ерата.

Още за готик грима и други бюти съвети ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase