IStockphoto

Да, имате нужда от серум с витамин С в рутинната си грижа за кожата. Вероятно сте чували за вълшебната съставка или може би дори сте си играли да я тествате, но знаете ли, че тя също така е любима на дерматолозите и те постоянно я препоръчват на клиентите си?

Витамин С е една от най-универсално ефективните и добре изследвани активни съставки в грижата за кожата. Без значение какъв тип проблеми имате – хиперпигментация, зачервяване, фини линии, липса на стегнатост – витамин С ще доведе до някои впечатляващи подобрения във външния вид, след като се ангажирате с ежедневното му прилагане.

Какво представлява витамин С?
 
Точно като витамин С, който приемате, за да предотвратите болести по време на грипния сезон, витамин С в грижата за кожата действа като мощен антиоксидант срещу свободните радикали в околната среда, които се стремят да опустошат лицето ви. Той се използва за изсветляване на кожата, избледняване на тъмни петна, останали след пъпки и установяване на по-равномерен тон на кожата.
 
Как точно прави това? Видимите ефекти от оксидативния стрес – състояние, в което кожата ни изпада, когато няма достатъчно антиоксиданти, за да се бори с щетите, причинени от свободните радикали – могат да се проявят като пожълтяване на кожата, зачервяване и като цяло неприятно чувство. Свободните радикали се образуват, когато нашите клетки се сблъскат с увреждащи агенти в околната среда, като замърсяване на въздуха, емисии от превозни средства, цигарен дим, мръсотия и UVA/UVB лъчи. 
 
Ползи от витамин С за кожата
 
Обширният оксидативен стрес може да отслаби защитната бариера на кожата и следователно да ускори стареенето, както и хиперпигментацията, причинена от белези след акне или увреждане от слънцето.
 

Витамин С, хиалуронова киселина, ретинол – тайната на Винъс Уилямс за сияйна кожа

Пластири с витамин C – тайната на Кейт Бекинсейл срещу торбички под очите

Витамин C – 5 доказани ползи за кожата

Витамин С не е просто мощен локален антиоксидант – това е една от универсалните активни съставки, тъй като стимулира производството на колаген в кожата и е естествено противовъзпалително средство. Това е особено добра новина за хората, които страдат от акне, склонни са към омазняване или поява на черни точки, както и за тези, които искат да се борят със стареенето.

Още за ползите от серума с витамин С и други бюти съвети ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase