Снимка: Istock

Продукти:

  • 500 г наденица, нарязана
  • 1 глава лук, нарязана
  • 2 чушки (1 червена и 1 зелена), нарязани
  • 1 люта чушка, нарязана (по желание)
  • 2 чаши вода
  • 2 кубчета пилешки бульон
  • 1 супена лъжица чесън на гранули
  • 1 супена лъжица микс подправки по избор
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 300 г домати от консерва
  • 1 голяма консерва боб, отцеден
  • Сол на вкус
  • 3 чаши сварен ориз

Приготвяне:
Смесете нарязаната наденица, половината от лука, чушките, водата, кубчетата бульон, чесъна и другите подправки. Сложете всичко в дълбока тенджера, добавете дафиновия лист и оставете да заври, като разбърквате от време на време. Варете за около 20 минути, докато течността се редуцира леко.

Смесете боба, доматите, останалия лук и ги добавете в тенджерата. Овкусете със сол на вкус. Разбъркайте и оставете отново да заври. След около 20 минути ще се сгъсти леко. Свалете от котлона и извадете дафиновия лист.

Сложете сварения ориз в плато и го използвайте като канапе. Върху него подредете гъстия топинг с боб, наденица и зеленчуци.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase