Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 кг крема сирене
  • 250 г кристална захар
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 400 мл течна сметана за готвене
  • 5 яйца
  • 50 г брашно
  • 50 г нишесте

Приготвяне:

В купа разбийте с миксер крема сиренето, ванилията и захарта. След това добавете яйцата едно по едно и сметаната. Накрая сложете пресятото брашно и нишестето, което също трябва да мине през сито/цедка. В подходяща тавичка сложете два листа хартия за печене и изсипете тестото. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 75 минути и още 15 минути на 200 градуса. След като чийзкейкът е изпечен, оставете го да се охлади напълно и го сложете в хладилник, за да стегне преди сервиране.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase