Снимка: Facebook
fallback

Полицаите, които вчера преследваха и задържаха 32-годишния Димитър Софрониев, тръгнали след него, защото мъжът щял да блъсне пресичащи хора на пешеходна пътека.

Мъжът беше арестуван вчера след преследване от улица "Александър Жендов" към "Ломско шосе". Той е бил във видимо неадекватно състояние. Отказал е тест за наркотици, както и кръвна проба във ВМА.

32-годишният Димитър Софрониев е задържан за 72 часа във 2-ро РПУ в София. Задържана бе и неговата спътница, която ще бъде разпитана.

Полицаите Асен Перфанов и Георги Груев забелязват автомобила.

"Премина много рисково между пресичащи пешеходци на пешеходна пътека с риск да ги блъсне. Привлече ни вниманието и тръгнахме след него. Забелязахме, че мина и на червено. Подадохме му сигнал, той ускори, не се подчини, премина на още два светофара начервено, с много рисковани ситуации за пешеходците", обясни Асен Перфанов пред bTV.

Искат подкрепление. Другият екип от полицаи блокират пътя му в малката еднопосочна уличка.

"Видя се, че няма да стане с добро, трябваше да го респектираме с оръжие", заяви младши експерт Николай Русимов.

"Той се държеше неадекватно, продължаваше да не изпълнява разпорежданията, наложи се да респектираме с оръжие. Скочи на задната седалка и изяде нещо", добави Асен Перфанов.

Да шофира без книжка не е първото нарушение на пътя на Димитър Софрониев.

"Беше много агресивен. Боричкаше се, усукваше се. Мяташе крака и ръце. Видимо беше в неадекватно състояние, може би след употреба на наркотици, защото даде проба за алкохол беше отрицателна, но категорично отказа тест за наркотици", заяви Геогри Груев.

При задържането пострадаха с леки порезни рани и счупен пръст двама униформени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 1 година

Аз си мисля, че трябваше да паднат на колене и да започнат да го молят. Да стрелят в краката му и да питат, ще излезе ли, или пак да стреляме. Правите ги"герои". После, ама. Особенно като пострадате Вие или Ваши близки. Познавам им психиката. Ако не го уплашиш нямаш шанс. Като отстрелят няколко такива и Екимджиев и сие останат без доходи, ще видите, че гонките и съпротивата след полицейско разпореждан ще секнат. Сегашните правила са за над 80% нормални и по-малко от 20% ****. При нас е обратно!

57

Лазар-Брус де Финес

преди 1 година

като гледам кадрите от "супер професионалното задържане" и "генералите" от МВР, гастролиращи по телевизиите, с мъдри анализи след всеки подобен случай, ми става тъжно за електората/ "принципала" дето ги търпи им плаща яките пенсии и заплати ... на всичките ... много американски филми гледат .. верват си и се вживяват .. а на две магарета, слама не могат да разделят

56

Анонимен

преди 1 година

не се вади оръжие ако няма да го използваш.в дадената ситуация ако са си чели закона трябва да са знаели че няма да го използват така стават смешни.

fallback