Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 5 с.л. (20 г) овесено брашно
  • 2 белтъка
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 2 ч.л. натурално какао на прах
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 ч.л. мед
  • За пълнежа:
  • сладко по ваш избор
  • За глазурата:
  • 120 г разтопен шоколад по ваш избор

Приготвяне:

В купа разбийте белтъците. След това добавете към тях киселото мляко и меда. Отново разбъркайте. Следва да сложите овесеното брашно, какаото и бакпулвера. Разбъркайте добре, за да не стане тестото на бучки. В голям и добре загрят тиган разтопете масло. Внимателно изсипете тестото. Покрийте с капак и гответе около 10 минути. След това внимателно обърнете палачинката от другата страна и отново гответе около 10 минути. След като палачинката е изпечена, сложете я в чиния и я разрежете с нож наполовина, така че да имате две еднакви кръгли части. Намажете едната част хубаво със сладко по ваш избор и сложете върху нея другата. Разтопете шоколада и залейте с него. Украсете по ваш избор.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 1 година

палачинка с кисело мляко

fallback